Tevékenységem fő irányvonalai

Egyrészt célom, hogy minél közelebb kerülhessünk a valósághoz, a maga tisztaságában, egyszerűségében láthassuk, érezhessük, tapasztalhassuk, másrészt az, hogy a bennünk lévő zűrzavar renddé változzon. Saját magunkat láthassuk, újból kapcsolatba kerüljünk érzéseinkkel, testünkkel, és a körülöttünk lévő világot is azonmód, ahogyan van, úgy tapasztalhassuk.

Saját életutam e két irány mentén halad, melyek végül egy pontba futnak. Mivel segítő tevékenységem elválaszthatatlan egységet képez életemmel, így hivatásomban is ezeket az értékeket képviselem.

Fontosnak tartom azt az egyensúlyt, melyet a test-lélek-szellem hármasa valósít meg. Ezért mindhárom téren fejlesztem saját magam, illetve igyekszem átadni tapasztalataimat. Testi szinten a Chi kung rendszereivel, és a masszázzsal, lelki szinten a kineziológia, életvezetési tanácsadás keretén belül, szellemi szinten pedig a buddhista tanításokkal.

Számomra a pohár félig teli és félig üres.

 

Chi kung és masszázs

A Chi kung (pinjin: Qigong, magyar: csikung) számtalan kínai eredetű mozgásrendszer összefoglaló elnevezése. Magyarul a chivel, energiával, életerővel való munkálkodást, annak fejlesztését jelenti. 18 éve képezik e gyakorlatok mindennapjaim részét, melyeknek sokat köszönhetek. A teljesség igénye nélkül: testtudatosságot, a finomenergiák érzékelését, nőgyógyászati problémák orvoslását, vérnyomásproblémák megszűnését, tartásjavulást, lelki stabilitást, saját egészségemmel kapcsolatos felelősséget.
18 éve kezdődött Chi kung- és harcművész gyakorlás során sok masszázstapasztalatot szereztem. Ennek a gyakorlatnak ad hivatalos keretet a svédmasszázs, melyet kiegészítettem a masszázs közbeni reiki-kezeléssel. Így egyszerre frissülhetünk-gyógyulhatunk fizikailag és töltődhetünk fel energetikailag. Jelenleg a thai masszázst tanulom.

 

Kineziológiai, lelki segítségnyújtás 

Fiatalkorom óta adott néhány eszközöm, melyeket az évek alatt megtanultam használni, embertársaim javára fordítani. Ilyen az a képesség, mellyel könnyen ráhangolódok a másik ember tudati-, érzelmi állapotára, anélkül, hogy teljesen átvenném azt. A találkozások, beszélgetések során egy térbeli „kép” jelenik meg számomra, mely egyfajta térkép, melyen „látszik”, hogy az illetőnek milyen irányba érdemes elmozdulnia, hogy választ kapjon kérdéseire. Valójában ez az adott ügy, téma gyökere, a fő oka. Ehhez a kineziológia remek keretet ad, számos technikával gazdag eszköztárából.

 

Buddhizmus

Önmagamban és a világban folytatott kutakodásaim, tanulmányaim során mindig próbáltam megérteni, mi folyik körülöttem és bennem. Megismerkedtem számos rendszerrel, az agykontrollal, mágiaelmélettel, asztrológiával, bioenergetikával, reikivel, prána nadival, vallásokkal, de a végső választ a buddhizmus elméleti és gyakorlati rendszerétől kaptam meg tudatunk működésének mikéntjére. E szerteágazó világnézet megismerésével 2007-ben kezdtem el foglalkozni, és minél jobban elmerülök benne, annál inkább azt érzem, megtaláltam a helyem.
Hogy buddhista vagyok-e… Ha e tekintetben valahogyan definiálnom kellene saját magam, azt mondanám, igen.

A buddhizmus körülbelül 15 éve van intenzíven jelen az életemben. Számos beavatáson vettem részt, jártam tanulmányutakon, ösztöndíjjal töltöttem el hosszabb időt Tajvanon egy buddhista kolostorban. A meditáció különböző formáit gyakorlom azóta is napi szinten, megkoronázva ezt évente több egyhetes meditációs elvonulással. A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán 2011-ben kaptam meg BA buddhista tanítói diplomámat, 2016-ban MA tanulmányaimat fejeztem be jeles eredménnyel, diplomaosztás előtt állok. Számomra a buddhizmus egy olyan jól felépített elméleti és gyakorlati rendszer, ami az élet legfontosabb kérdéseire megadja a választ.